Vilpitön kysymys

Julkaistu

Kategoria

,

Pari vilpitöntä kysymystä tästä kuvasta:

Tein tänään kaalikääryleitä. Tässä annoksessa on käytetty:
Kotimaista kaalia
Kotimaista porkkanaa
Kotimaista sipulia ja valkosipulia
Kotimaisia sieniä
Kotimaista ohraa
Kotimaista perunaa
Kotimaista salaattia
Kotimaista kurkkua
Kotimaista tomaattia
Kotimaista kasvisrasvalevitettä

Annos on siis täysin vegaaninen ja sen ainesosat ovat täysin kotimaisia. Tämmöisistä kotimaisista aineksista koostuu yleensä suurimman osan kasvis- ja vegaaniruuat.

Silti jälleen kerran on saanut huomata, että keskustelu kasvis- ja vegaaniruuasta tiivistyy siihen, että se olisi jotenkin pois kotimaisesta ruuantuotannosta.

Kysynkin:

Miksi kasvis- ja vegaaniruokaa ei nähdä yhtälailla kotimaisen tuotannon tukemisena kuin liharuokaa?

Miten kotimaiset kasvistuottajat kokevat keskustelun, jossa heidän tuotteensa tunnutaan joka kerta ohitettavan?

Ennenkaikkea, miksi kasvis- ja vegaaniruuan tukemista ja siihen kannustamista ei nähdä yhtälailla kotimaisen ruokatuotannon arvostamisena siinä missä lihatuotannonkin?

Näihin kysymyksiin ei vastauksia yleensä valitettavasti saada. Ei ainakaan MTK:n suunnasta.